Ervaringen


Na een jaar 12 kilo lichter
En voor de rest van mijn leven
Weten wat ik kan eten
Met dank voor je begeleiding
Ik ben er heel blij mee
AngelaVandaag was dan mijn laatste keer om naar Marjon van Vortho te gaan.
11 maanden nadat ik voor de eerste keer bij haar kwam, voel ik me een stuk vitaler, gezonder en lekkerder in mijn vel.
Hoewel de eerste doelstelling was om mijn lichaam weer te resetten om meer energie te krijgen, zou de tweede doelstelling: 20 kg minder wegen, toch ook wel lekker zijn.
Helaas heb ik de tweede doelstelling niet gehaald, maar dat weegt niet op tegen hoe goed ik me voel.
Ik weet bijna zeker dat die 15 kg, die ik wel ben afgevallen er niet meer aan gaat komen. De manier van eten (en ja, als je voor de eerste keer ’s morgens met een bordje sla zit ipv een boterham met kaas, is dat wel even wennen) bevalt mij echt goed. Ik voel me veel meer verzadigd.
Ook de uitleg van Marjon over hoe je lichaam werkt en reageert op bepaalde voedingsstoffen vond ik een eye-opener en ik heb er veel van geleerd.
Lieve Marjon, heel hartelijk dank voor je begeleiding. Enne die laatste 5 kg, krijg ik er ook nog wel een keertje af.
Rinka Roode


En dan wil ik graag dit berichtje plaatsen omdat ik zo gigantisch blij ben met mijn nieuwe lijf en vooral gezondheid.
Ik dank je voor je leerzame en gezellige coaching.
Als je een goede vriendin hebt dan geeft die je DE tip die je echt goed doet, dat gebeurde mij via mijn lieve vriendin Christianne die eerder met het MB programma was begonnen. Ik zag haar via foto’s veranderen en ze vertelde me over de gezondheid’s verbeteringen die ze ervoer. Het leek me geweldig maar ook wel onmogelijk voor mij om dat te behalen. Ik had oa veel maagklachten waar ik dol graag van af wilde. En natuurlijk was het moeilijk te geloven dat mijn vriendin zonder maag tabletten was.
Uiteindelijk de koe bij de horens gepakt en een eerste email naar Marjon Middelkoop gestuurd met daarin mijn klachten en mijn angsten. Vooral als ik die mail nu terug lees…
Ik schreef oa mijn levens style, ben al lang woonachtig in Frankrijk waar natuurlijk lekker eten en vooral een wijntje voorop staan, nou dat wijntje daar draaide het om. Ik ben ook een grote levensgenieter en een, op zijn tijd, feest neus. Veel uitnodigingen, veel op reis enfin alles wat met leven te maken heeft. Aan de andere kant al zeer bewust van gezond eten, dat is me gelukkig met de paplepel in gegoten ook al bewust dat eten invloed op de gezondheid heeft.
De stap gezet om samen met Christianne naar Marjon te gaan waar ik meteen een heel fijn contact ervoer en vertrouwen.
Oude basis van het programma is ongeveer duidelijk maar eerst de onderzoeken. Daarna hadden we afgesproken om onze consult via Skype en mail te doen. Ik had 1 Juni als start datum waar ik een soort rustig vooruitzicht had om te beginnen. Ik had nogal wat gezondheid toestanden die uit de testen kwamen en mijn lijst was volgens mij best te doen. Zo gezegd zo gedaan! Ik heb me er echt heel goed aan gehouden en na een periode van vermoeidheid, ik moet er wel bij zeggen dat we hier in de Dordogne een hitte golf hadden. D grammen en kilo’s vlogen eraf…wat een fantastisch gevoel, kleding werd wijder en zag mijn lijf ontpoppen. Dronk geen druppel maar dacht als Christianne in Juli komt nou dan begin ik zeker met een wijntje. 1Juni stond ik op 78 kilo en 23 July al op 70. Ik kon geen wijn meer door mijn keel krijgen en we zijn nu 8 Januari 2016 en drink nog steeds niet, en eerlijk ik heb me nog nooit zo goed gevoeld!!
Met de leerzame begeleiding van Marjon hadden we besloten nog 3 kilo te doen, 67 zou echt meer dan prima zijn. En zo ging er nog 1 af en nog 1, tot nu aangekomen op 62/ 63 en voel helemaal top. Inderdaad al mijn klachten, vooral maag dat ging al heel snel, zijn weg.
Ik weet nu hoe ik moet eten om gezond slank te zijn en te blijven, soms is het ook fijn om buiten het boekje te gaan maar dat voel ik onmiddellijk en maak dan pas op de plaats.
Ter kortsluiting, dit is het beste en mooiste cadeau wat je jezelf kunt geven, je moet het alleen beslissen en met deze fijne hulp gaat de rest bijna vanzelf. Het is voor mogelijk door het goede gevoel de goede gezondheid en daar krijg je iets fantastisch voor terug.
Colette


Hierbij wil ik graag iets laten weten over mijn ervaringen bij Praktijk Vortho van Marjon Middelkoop. Marjon heeft me veel geleerd over voeding, vitamines, beweging ed. Ik ben er mee aan de slag gegaan en het werkt fantastisch! Ben inmiddels 15kg afgevallen en dat bevalt uitstekend. MB is goed vol te houden en niet moeilijk om te volgen. De eerste maand is wat zwaar, omdat je dan ook aan het detoxen bent, maar algauw vliegen de kilootjes eraf, dus je wordt dan vanzelf erg gemotiveerd. Marjon was altijd erg duidelijk en behulpzaam. Ik heb veel aan haar gehad. (En nog ) Het hele proces staat ze je bij! In één woord: GEWELDIG! mvg Christianne
Christianne


Metabolic Balance: je beter voelen én afvallen.

Dat trok mij wel aan, maar toen ik Marjon gesproken had en zij vertelde dat ik geen koolhydraten meer mocht, heb ik bedankt, omdat ik zo gek ben op pasta en aardappelen. Echter na een half jaar ben ik er met een collega tóch voor gegaan en daar ben ik maar wat blij mee! In 3 maanden ben ik 18 kg afgevallen, maar het voornaamste: ik voel me een stuk beter. Mijn vermoeidheid is een stuk minder en dus ben ik veel vitaler en heb meer energie (mijn echtgenoot wordt er soms zelfs moe van...hihi), ik heb veel minder migraine, een mooiere huid, ik slaap veel beter, transpireer veel minder en heb veel minder last van winderigheid en deze is nu ook gelukkig geurloos...heel fijn! Mijn ontlasting is jammer genoeg nog niet optimaal. De eerste 2 weken vond ik moeilijk, maar daarna kostte het mij geen enkele moeite meer om het vol te houden, zeker omdat je je zoveel beter voelt. Rondom Kerst at ik weer veel te veel dingen die niet goed voor mij waren en toen heb ik er best even over gedaan voordat ik het weer volhield. Het fijne is natuurlijk wel dat je het altijd zelf weer op kunt pakken, want je hebt een op maat gemaakt voedingsplan. Ik ben ook erg blij dat het gewone voeding is en geen maaltijdvervangers o.i.d. Ik vind het wel heel erg jammer dat het niet vergoed werd door mijn verzekeringsmaatschappij. Ik moest er best even over nadenken om zo'n groot bedrag ineens op tafel te leggen. Al met al: super blij dat ik er toch voor ben gegaan!
Vera


2014 was voor mij het jaar van verandering.

Ik was veel te zwaar en had daar last van. Op 18 mei ben ik begonnen met Metabolic Balance onder begeleiding van Marjon. Dit zette van de één op de andere dag mijn leven op z´n kop. Op een positieve manier. De consulten bij Marjon zijn prettig en motiverend. Marjon vertelt veel over wat (verkeerde) voeding met je doet en wat de werking van bepaalde stoffen op je lichaam zijn. Voor mij waren dit de zogenaamde eye openers, waardoor ik begreep waarom ik me voede zoals ik me voelde.
Al binnen een paar dagen nadat ik begon met Metabolic Balance merkte ik dat er weer rust in mijn lichaam kwam. Na 24,5 week was ik 30 kilo lichter en voelde ik mij letterlijk en figuurlijk bevrijd. Ik ben mij nu een stuk bewuster van wat ik eet en wat ik koop en is Metabolic Balance voor mij niet een methode maar een levensstijl geworden.
Ellen 

Elke afspraak weer stond er een pakketje kennis en informatie voor me klaar
Met een duidelijk programma en goede richtlijnen om ook daadwerkelijk af te vallen zijn er twee hoofdpunten waar Marjon me mee heeft geholpen
- Bewuster zijn van eetpatronen, dus ook voor het effect op de langere termijn
- Kennis over voedsel, ik heb echt geleerd van de werking van vetten, eiwitten, soorten groeten etc.
Elke afspraak weer stond er een pakketje kennis en informatie voor me klaar en kon ik ook vertellen over mijn ervaringen.
Marjon, dank je wel.
Jet 


Eindelijk op gewicht
Dankzij de begeleiding van Marjon ben ik 13 kilo afgevallen en ben ik nu op een gewicht dat ik niet had durven dromen. Alle andere afvalmethodes werkten niet voor mij maar Metabolic Balance wel.
Door de regelmatige afspraken met Marjon wordt je goed in de gaten gehouden en elke keer legde ze weer iets nieuws uit over hoe je lichaam werkt en wat voeding met je lijf doet. Ik ben intussen heel wat wijzer geworden en ik weet waar ik op moet letten om op gewicht te blijven. Mijn eetpatroon is voorgoed veranderd en ik zit lekkerder in mijn vel!
Marjon is een enthousiaste dame met veel kennis en zij was precies de stok achter de deur die ik nodig had :)
Henriëtte 


Ik ben nu totaal 15 kilo afgevallen en wil dit nieuwe leven niet meer opgeven.

De afgelopen jaren heb ik op verschillende manieren proberen af te vallen en elke keer bleek maar weer dat zodra ik stopte met een dieet, ik weer net zo snel op mijn oude gewicht kwam. Totdat ik met Marjon Middelkoop van Vortho in contact kwam. Door met haar te praten, bleek dat ik mijn gehele levenswijze diende te veranderen en zij heeft mij hierin supergoed begeleid. In het begin voel je je moe, omdat alle afvalstoffen uit je lichaam verwijderd moeten worden, maar daarna ga je je veel beter voelen en wordt het een “way of living”. Ik ben nu totaal 15 kilo afgevallen en wil dit nieuwe leven niet meer opgeven. Dank je wel Marjon!
Jacqueline 


Marjon Middelkoop – Vortho – Bedankt!!!

Na jarenlang het gewicht heel geleidelijk met de nodige “ups and downs” omhoog te hebben zien gaan werd het tijd voor wat anders dan maar blijven jojo-en.
Het kennismakingsgesprek met Marjon Middelkoop over Metabolic Balance maakte me direct enthousiast. Er moest bloed geprikt worden en op basis daarvan werd een op maat geschreven voedingsschema gemaakt met wat ik allemaal mocht eten.

Het was zeker even wennen in het begin en de verleiding was soms best groot, maar vrijwel dagelijks was de weegschaal mijn vriend en mijn grote motivatie. Al snel begon het veranderde eetpatroon te wennen en ook gezond eten bleek lekker te kunnen zijn.
Het doel was 14,3 kilo afvallen. Na de eerste week waren de makkelijke kilo’s eraf en was ik er al ruim 3 kwijt, maar ook daarna bleef het erg goed gaan. Uiteindelijk werd het doel gehaald binnen 10 weken.
De consulten bij Marjon waren motiverend (het is natuurlijk erg leuk om te melden dat het goed gaat), maar ook zeer leerzaam en verhelderend.
Het gezonde eten zorgde ervoor dat ik me super fit voelde (al gaf mijn afgeslankte gezicht diverse mensen het gevoel dat ik ziek was), daarnaast is het een stuk makkelijker sporten als je bijna 15 kilo minder mee hoeft te sjouwen. Het betekende dan ook dat ik met hardlopen weer tijden kon noteren die ik al heel lang niet meer voor mogelijk had gehouden.
Na de 10 weken begon eigenlijk het zwaarste deel van het proces. Mijn doel halen was stap 1, maar nu vasthouden. Inmiddels zijn we 3 maanden verder, heeft er een heerlijke vakantie tussen gezeten en moet ik zeggen dat ik met enige regelmaat weer dingen eet en drink die niet in mijn voedingsschema passen. Het belangrijkste is echter de bewustwording van het feit dat het anders kan en eigenlijk ook anders moet. Daarmee zijn de kilo’s die er af en toe bijkomen na een weekendje zondigen er ook snel weer af. Op die manier is het prima vol te houden.
Rest mij slechts om Marjon te bedanken voor alle steun en goede lessen. Zonder jou was het nooit gelukt. Ik kan het iedereen aanraden. Het is even doorbijten, maar je krijgt er zeker geen spijt van!!!
José


Metabolic Balance heeft mij geholpen.
Met de hulp van Marjon Middelkoop-Huiskens ben ik heel wat kilo’s kwijtgeraakt.Metabolic Balance heeft mij geholpen om een gezonde levensstijl te creëren.Door de steun en vooral het willen meedenken van Marjon heb ik mijn streefgewicht gehaald en lukt het mij ook om op dit gewicht te blijven.Daar ben ik heel blij mee!
Monique 

Op mijn streefgewicht en chronische buikpijn over door Methabolic Balance.
Eind november 2013 had ik het eerste consult met Marjon Middelkoop. De uitslagen van de bloedtest en de daarbij behorende voedingslijst werden besproken. Daarna ben ik begonnen met Metabolic Balance.
In de eerste maand verloor ik al 8 kilo! In totaal ben ik in 6 weken tijd 10 kilo kwijtgeraakt.
Ik moest even wennen aan het dieet en maar om de vijf uur eten. In het begin was dat wel een beetje puzzelen, maar als je praktisch boodschappen doet en kookt, is het goed te doen. Ook als je een paar dagen van huis bent.
In mijn lijst staat onder andere het pittenontbijt met zonnebloem- en pompoenpitjes. Dit eet je naast groente met olie en na afloop wat fruit. Het vult goed. Soyayoghurt vult iets minder, maar als je een uur voor de lunch veel water drinkt, houd je het wel vol.
Toen ik 10 kilo kwijt was, ging ik over naar de volgende fase waarin je meer producten kunt uitproberen. Ik vond het in het begin wel eng omdat ik niet zeker wist of het wel goed zou gaan: ik wilde niet meer aankomen, maar dat gebeurde niet. Ik bleef op gewicht!
Het is belangrijk dat je voelt wat de afzonderlijke voedingsmiddelen met je doen. Ik kan niet goed tegen bruine bonen, maar wel tegen linzen. Bruine bonen eet ik dan ook niet meer.
Als je de principes van het persoonlijke voeldingsplan hanteert, houd je je gewicht goed onder controle. Na een vakantie in Amerika, waar ik dingen at die niet zijn toegestaan, kwam ik 2 kilo aan. Deze waren er binnen een week na het weer oppakken van Methabolic Balance weer af.
Wat heeft het me opgeleverd? Het was me de afgelopen 7 jaar niet gelukt om structureel af te vallen. Met Metabolic Balance ging het heel snel en gemakkelijk. Daarbij heb ik geen last meer van buikpijn en is er een aanzienlijke vermindering van huiduitslag (een soort exzeem). Ook mijn huid is gaver dan voor het dieet. Ik krijg de afgelopen tijd veel complimenten van vrienden en familie over mijn uiterlijk.
Als ik iets te ver ben gegaan met eten en drinken, kom ik met behulp van het voedingsplan weer snel op het goede spoor. Het is prettig dat ik nu weet wat goed voor mijn gezondheid is: de principes, de voedingsmiddelen en grootte van de porties.
Ik ben erg enthousiast over deze methode. Ook over de begeleiding van Marjon. Ze onderhoudt het contact en geeft goede tips. Leuk om zo'n enthousiaste begeleider te hebben!
Ellen Beuling 

Ik ben zelf 18 kilo afgevallen.

Ik ben zelf 18 kilo afgevallen, het viel me ontzettend mee. Het is alleen de eerste paar dagen
even doorbijten , omdat je alle lekkere dingen nog in je hoofd hebt. Daarna valt het erg mee.
Mijn gezondheid is ook ontzettend voorruit gegaan, sport nu, beweeg beter en daardoor kom ik ook minder snel aan.

Ik geniet nu zo volop!

Ik hoop dat dit voor veel mensen een motivatie geeft en er ook mee beginnen.
Marjon bedankt, ik heb gemerkt dat het een passie voor je is om mensen te helpen bij het afvallen.
Belinda