Werkwijze

Ieder lichaam zit prachtig in elkaar. De gemiddeld 70.000 miljard cellen in ons lichaam zijn allemaal kleine fabriekjes die zorgen dat leven mogelijk is. Maar wat als er klachten ontstaan? Klachten die steeds verder verergeren en waar je iets aan wilt doen. Uiteraard moet je altijd eerst je huisarts bezoeken voor een diagnose. Dat is belangrijk. De reguliere geneeskunde werkt echter meestal vanuit het oogpunt van symptoombestrijding, d.w.z. medicatie of een ingreep. Als orthomoleculair therapeut probeer ik er, samen met jou, achter te komen wat de oorzaak is van jouw klacht. Als je die namelijk weet dan kan je daar wat aan doen. Hoe? Vooral met voeding, wellicht met voedingssupplementen en uiteraard spelen beweging, ontspanning, ademhaling daarin ook een rol. Alles bij elkaar bepaalt jouw functioneren!

Interesse in orthomoleculaire therapie?
Als je interesse hebt om te onderzoeken of orthomoleculaire therapie iets voor jou is neem je contact met mij op waarna ik je een aantal vragenlijsten zal toesturen. Ik vind het namelijk belangrijk dat ik, voordat ik je zie, al een goed beeld heb over wie je bent, wat je klachten zijn en wat je wensen zijn. En het scheelt tijd tijdens het intakegesprek. Je kunt mij bellen voor een afspraak (06-55117628) of mailen.

Intakegesprek
Tijdens het intakegesprek maken we kennis en zullen we de vragenlijsten die je hebt ingevuld doorlopen waarna ik eventuele aanvullende vragen zal stellen om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen. In dit gesprek zal ik de aanpak met je bespreken. Dit kunnen in eerste instantie alleen voedings- en supplementadviezen zijn, maar ik kan ook voorstellen om aanvullende laboratoriumonderzoek te willen laten uitvoeren. Dit kan zijn een ontlastingstest, een bloedtest (denk bijv. aan een allergie- of intolerantietest voor voedingsmiddelen), een speeksel-, urine- of haarmineralentest. Uiteraard gaat alles in overleg en zal ik ook goed uitleggen waarom ik de testen wil laten uitvoeren. De kosten van deze testen vallen niet onder de vergoeding van de zorgverzekering. De intake duurt max. 1,5 uur.

Adviesgesprek:
Nadat alle uitslagen van de uitgevoerde testen bekend zijn zal ik alles uitwerken in een adviesrapport en dit met je bespreken. Uiteraard houd ik daarbij rekening met jouw wensen en mogelijkheden. Dit adviesgesprek duurt max. 1 uur.

Vervolgconsulten:
Afhankelijk van de situatie zullen we in de maanden na het adviesgesprek contact hebben om de voortgang te bewaken. Dit kan in de vorm van een persoonlijk consult, via Skype, maar soms is een telefonisch of emailoverleg al voldoende. Belangrijk is om tijdig bij te sturen indien nodig en daar is uiteraard contact voor nodig. Ik verwacht daarin van jou als klant ook een actieve rol daarin; meld me vragen of opmerkingen, dat is belangrijk. Het gaat om jou en ik help je daarbij!

En daarna:
Uiteraard houd ik je niet langer dan nodig aan het lijntje. Klachten kunnen soms snel verdwijnen, soms is er wat meer geduld nodig. Jij geeft aan welke nazorg je nodig hebt. Ik zal je daarin adviseren.

Vragen?
Heb je vragen, mail ze me.