Metabolic Balance


Metabolic Balance® is een programma voor een betere stofwisseling en gewichtsregulatie dat is ontwikkeld door Duitse artsen en voedingswetenschappers. Met behulp van het programma kan je onder begeleiding je huidige voedingspatroon omzetten naar een volkomen uitgebalanceerd en individueel toegesneden voedingsprofiel. De basis hiervoor is jouw persoonlijke voedingsplan. Het wordt opgesteld aan de hand van jouw actuele bloedwaarden en jouw gezondheidsgegevens. Het leidt je in vier fasen naar succes en zorgt dat je je persoonlijke gewichtsproblemen voor eens en voor altijd kan oplossen en je gezondheid bevordert.

Hoe werkt Metabolic Balance®?

Je individuele voedingsplan brengt jouw persoonlijke "lichaamschemie" met de bij jou passende „voedingsmiddelenchemie" in een nieuwe, metabolische balans. Je gebruikt niet alleen gezonde en de voor jou noodzakelijke voedings- en mineraalstoffen tijdens de maaltijd, maar je eet veeleer ook díe voedingsstoffen die jouw lichaam nodig heeft om je verstoorde stofwisseling weer goed in balans te brengen. Jouw plan brengt je gehele persoonlijke fysieke situatie in kaart en is derhalve uitsluitend op jou en jouw gezondheidstoestand van toepassing.

Waardoor bereik je met Metabolic Balance® gewichtsverlies?

Door jouw individuele voedingsplan krijgt je lichaam dus de noodzakelijke en gezonde voedingsstoffen tijdens de maaltijden binnen. De voedingsmiddelen worden hierbij niet geselecteerd op grond van het aantal calorieën of het percentage vetten, eiwitten of koolhydraten; het criterium voor de keuze van voedingsmiddelen is de wijze waarop ze jouw hormoonhuishouding beïnvloeden. Daarmee wordt een gezonde stofwisseling en een natuurlijke afgifte van insuline bewerkstelligd. Met de nieuwe, eenvoudige regels voor (het bereiden en nuttigen van) de maaltijden reguleer je gemakkelijk en blijvend jouw gewicht en versterk je jouw totale hormoonhuishouding.

Welke verbeteringen van de gezondheid bereik ik met Metabolic Balance®?

De omschakeling van het lichaam naar passende, gezonde en uitgebalanceerde voeding kan reeds ontstane gezondheidsklachten vaak verminderen en doen verdwijnen, zeker in combinatie met geschikte beweging. Het herstel van de natuurlijke voedingsbalans bewerkstelligt het herstel van een natuurlijk lichaamsgewicht.

Tegelijkertijd verbetert jouw uithoudings- en concentratievermogen en stijgt je totale energieniveau. Je slaapt beter, je fysieke en psychische kracht neemt toe, je voelt je over het geheel genomen gezonder, vitaler en krachtiger en dat straal je ook uit! Je breekt je lichaamsvet af en spaart je spier- en bindweefsel door Metabolic Balance®, dat wil zeggen dat je huid strak en glad blijft.

Voor wie is het Metabolic Balance® programma geschikt?

Veel gezondheidsklachten, waaronder de bekende “welvaartsziekten” kunnen worden verminderd met Metabolic Balance. Als je wilt weten of het programma voor jou geschikt is kan je contact met mij opnemen voor een uitleg van het programma waarna ik een inschatting kan maken of het programma voor jou geschikt is. Besluit je deel te nemen, dan zal ik, via een vingerprik, wat bloed bij je afnemen. Jouw bloed wordt gecheckt op ca. 35 verschillende waardes. Op basis van deze waardes, jouw persoonlijke gegevens en doelen wordt door het instituut van Metabolic Balance® een persoonlijk voedingsplan ontwikkeld. Ik bespreek dit voedingsplan met je en begeleid je door de vier fases van het voedingsprogramma. Je hebt jezelf dan een nieuwe manier van eten aangeleerd die voor jou optimaal is. Komt er, om wat voor reden dan ook, een fase in je leven dat je toch weer even terugvalt, dan kan je altijd je voedingsplan weer streng oppakken en zal je snel weer verbetering ervaren.

Voor verdere informatie en veel gestelde vragen over het programma verwijs ik naar de website van Metabolic Balance®: http://www.metabolic-balance.com/nl/overzicht.aspx

Let op: Het Metabolic Balance®-stofwisselingsprogramma mag nóóit het bezoek aan uw arts vervangen, met name bij aanhoudende klachten, en moet niet zonder vakkundige begeleiding worden gedaan.

Vortho in balans met voeding